Aanleg

De aanleg van uw tuin ligt in het verlengde van een bijbehorend, degelijk ontwerp. Twigt Hoveniers maakt een plan dat zoveel mogelijk aansluit bij uw ideeën en de stijl van uw huis.

Bij het aanleggen van een tuin is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Denk u bij het maken van uw overwegingen onder meer aan de volgende zaken:

Klinkers of tegels
Gaat uw voorkeur uit naar het gebruik van klinkers of tegels? Kiest u natuursteen of beton? Deze keuzes dragen sterk bij aan de uitstraling van uw tuin.
Verlichting
met de juiste verlichting wordt uw tuin ook 's avonds een verlengstuk van uw huis en gaat u vele ontspannen en lange zomeravonden tegemoet.
Vijver
een fraai ontworpen vijver vormt een kroonstuk van uw tuin en geeft u vele jaren een rustpunt waar u met plezier naar zult kijken.
Kindvriendelijk
een kindvriendelijke tuin is een veilige tuin. Denk bijvoorbeeld aan verhoogde randen om uw vijver, zodat ze er niet snel in kunnen vallen. Ook is voldoende speelruimte van essentieel belang.
Onderhoudsarm
welke mate van onderhoud wilt u (laten) plegen? Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van bomen, planten en struiken en de bewatering van uw tuin in de zomermaanden.
Lijnenspel / kijklijnen
door middel van een slim ontwerp van de elementen in uw tuin kunt u deze bijvoorbeeld langer of dieper laten lijken.
Beregening
steeds meer tuinen worden voorzien van een beregeningssysteem waardoor ze geheel automatisch, optimaal en ook economisch kunnen worden beregend. Ook in bestaande tuinen eenvoudig aan te leggen.
Bouwkundige elementen
denk aan een fraai terras met mooie tuinmeubels of de plaatsing van een stijlvol tuinhuisje. Deze dienen zodanig te worden aangelegd dat u elk moment van de dag optimaal van en in uw tuin kunt genieten.
Inrichting van uw tuin
tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden voorhanden om uw tuin smaakvol aan te kleden. Denk aan het gebruik van bijvoorbeeld bloempotten, maar ook spiegels en zelfs speciale canvas doeken voor buiten.
Verticale tuin
De verticale tuin is een spectaculaire, nieuwe trend, waarin de tuin als het ware verticaal wordt doorgetrokken tegen bijvoorbeeld muren en beschuttingen. Uw tuin krijgt met deze nieuwe trend een unieke uitstraling en beleving.
Beplantingskeuze
Kleuren, geuren en bloeitijd spelen allemaal een rol als u elk seizoen optimaal van uw tuin wilt genieten. Door een slimme en aanleg van de beplanting krijgt een tuin die het hele jaar door van aangezicht blijft veranderen en b(l)oeien.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden naar aanleiding van uw persoonlijke wensen en vragen. Het eindresultaat is een vakkundig aangelegde tuin die optimaal en volledig tot zijn recht komt, het gehele jaar door. Zo heeft u vele jaren een ideale en belangrijke plek om heerlijk te kunnen ontspannen en genieten.